Det blir sommar i år också!

Det har varit lite ont om tid för utflykter, jobb och hemmaprojekt har gått före men nu när midsommar närmar sig och sommaren faktiskt har visat sig vid några tillfällen så blir det nog även mer tillfällen för att ge sig ut i kommunen och utforska. Helgen som var gick vigdes åt lite 30-årsfrande i efterskott och en hel del pyssel inför vår stundande flytt till sommarresidenset. Framsidan är nu skrapad och tvättad, nästa helg är det dags för målning.

Sommar i Bagarstugan

Sommarboendet är en ombyggd gammal bagarstuga belägen i utkanten av Sollefteå. Bakugnen är utbytt mot en öppen spis och den är fullt utrustad med vatten och och är helt fri från TV vilket är riktigt skönt på sommaren. Dessutom ligger den inte längre än 10 minuters promenad från jobbet och stan men när man är där känns det precis som att man är ute på ”landet”.

Sommar i Bagarstugan

Som utflyktsmål betraktat är stugan inte så mycket att lyfta fram här egentligen men jag räknar definitivt in den till sånt jag gillar med Sollefteå. Dessutom tycker jag att den visar på en stor fördel med att bo här, att man både kan ha naturen runt knuten och samtidigt ha nära till jobb, service, barnomsorg etc. Antingen kan man bo i stan och få tag på en sommarstuga till överkomliga priser eller så kan man köpa hus en bra bit utanför stan och fortfarande ha lätt att ta sig till jobbet. Är man van att pendla i storstädernas bilköer i flera timmar om dagen så är en halvtimmes köfri bilresa från exempelvis Näsåker fortfarande en stor förbättring. Det är definitivt något jag räknar in i begreppet livskvalité!

Sommar i Bagarstugan

En annan nyhet är att jag precis har blivit med systemkamera så nu kommer det nog bli en del experimentella bilder här framöver. Jag är helt novis när det gäller fotografering, alla tidigare bilder här är tagna med en iPhone så jag har en del att sätta mig in i. Hittills har jag tagit mig igenom halva instruktionsboken och hunnit öva lite på syrenerna utanför bagarstugan. Fler experiment finns på Tumblr.

Sommar i Bagarstugan

Förresten, missa inte spellistorna på sidan Soundtracks! Har du Spotify kan du prenumerera på spellistor med olika teman och dessutom själv lägga till egna favoriter om du känner för det. Du hittar spellistorna här. Dessutom har poängställningen för #sollespotting, bildgåteleken på Twitter, flyttat in här på bloggen också, den finns här. Är du inte redan med och spelar så är det hög tid att hänga med nu!

/S

6 Comments

  1. Jag utgår ifrån att sommarhitten s-o-l-l-e-f-t-e-å (ni därute ä ni mä?) finns med i spellistan?

  2. Har du tips på något bra midsommarfirande i Sollefteå med omnejd, eller ja hela Ångermanland?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *