Vilda djur i Västra

En av de sista planerade utflykterna i sommar var en tur till Junsele Djurpark så vi passade på att åka dit när det äntligen blev uppehåll en dag förra veckan. Förutom vår egen 2-åring så hade vi med oss två inlånade barn också, 10 och 14 år. Upplagt för maxtest av parken ur alla möjliga synvinklar alltså!

Junsele ligger en knapp timme från Sollefteå (karta) och när vi lämnade stugan var det riktigt fint vänder, tyvärr började det spöregna ungefär samtidigt som vi körde över bron på väg in i Junsele så vi bestämde oss för att vänta ut skuren över en lunch på Brödboden. Jag provade en Kyckling Club-sallad som var riktigt bra, menyn sa ”stark” och för en gångs skull stämde den beskrivningen.

Mätta och laddade för djurupplevelser åkte vi sedan vidare till djurparken som ligger alldeles ovanför Junsele Camping (där det även finns ett bad med tempererade pooler men riktigt så bra väder blev det aldrig den dagen). Vi gick ett varv genom parken i varierad takt, kan väl inte påstå att alla i gruppen hade samma intressen så vi blev kvar rätt länge i smådjurshagen där man fick klappa getter och titta på minigrisar och får. Själv hade jag nog hellre inväntat en chans att få syn på ett lodjur eller några vargar men å andra sidan har vi ju en bra anledning att åka tillbaka nästa år igen.

Junsele Djurpark

Det djur som Junsele Djurpark definitivt är mest känd för är de vita tigrarna och de var mycket riktigt en imponerande syn. Dessutom finns det en inglasad del av inhängnaden där man kommer väldigt nära tigrarna som gärna patrullerar sina ägor alldeles utanför fönstret.

Vit tiger på Junsele djurpark

Vi hann även se en massa andra djur, bland annat en riktigt ståtlig älg, en björnhona med tre ungar som brottades oavbrutet och ett svinigt vildsvin som låg och jäste i solen. Några av oss vågade sig även fram till lamorna som inte spottade men faktiskt såg rätt lömska ut. Vi tog även en liten tur i Pariserhjulet innan vi åkte hemåt igen.

Junsele Djurpark

Utflykten till djurparken blev riktigt lyckad, däremot kan jag nog inte säga detsamma om bilderna jag lyckades ta men även det är ju en anledning att åka dit nästa år igen 🙂 Nån mer djurbild lyckades jag ju ta och de finns förstås på Tumblr.

/S

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *