Om Soulefteå

Välkommen till Soulefteå! Det här är en blogg tillägnad min hemstad Sollefteå, skriven för dig som bor här eller har bott här, eller för den delen dig som aldrig varit här men är funderar på att flytta hit. För potentiella hemvändare eller utflyttade som aldrig kommer tillbaka men kanske känner lite hemlängtan ibland. Och naturligtvis för alla andra som bara känner för att upptäcka nya sidor av Ådalens Pärla.

Bloggen kommer som sagt att handla om Sollefteå med omnejd. Jag skulle kunna påstå att namnet Soulefteå antyder att jag ska försöka fånga ortens själ i text och bild eller nåt annat pretentiöst men faktum är att jag bara tyckte det skulle se snyggt ut i text. Men visst, jag tänker försöka lyfta fram dom bästa sidorna av gamla Solle och förhoppningsvis inspirera både de som redan trivs här och de som överväger att komma hit att ge sig ut och uppleva vår kraftfulla kommun.

Planen är att jag kommer skriva om sånt jag gillar med Sollefteå. Det kommer blir mycket platser, jag ska exempelvis försöka besöka alla våra större nipor och klättra upp i så många torn som möjligt. Och upplevelser förstås, allt från gastronomsika och kulturella till mer naturorienterade. Det kommer bli en och annan storslagen vy blandat med mindre storslagna landmärken som Hullstatrappan och Sollefteås enda enkelriktade gata, någon recension eller två och kanske även lite renodlat livsnjuteri utan betygssättning eller geografisk koppling. Oundvikligen så dyker det nog upp lite mer nostalgiska inlägg också, och kanske nån gästbloggare ibland. Vi får se.

Själva bloggen kommer fokusera på text och bild i någorlunda balans, så jag har satt upp www.souleftea.tumblr.com som kompletterande bildgalleri. Soulefteå finns även på Twitter, Facebook och på Instagram – följ/gilla/RT:a/kommentera/diskutera/bidra gärna!

Jag som skriver bloggen heter Fredrik Modin och är en hemvänd Sollefteåbo, född och uppvuxen precis nedanför Hallstaberget. Bor numera med sambo och två barn i precis ett sånt hus vi alltid har drömt om på Remsle, Sollefteås solsida. Här kan du läsa mer om varför vi valde att återvända och bakgrunden till Soulefteå-projektet.

SoulefteåFotograf: Katarina Norström – se hennes hemsida här.

Mycket mer avancerat än så blir det inte. Har du några önskemål eller tips på saker att uppleva så droppa en kommentar eller maila till souleftea@gmail.com.

Enjoy!

/S

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *