Årets första dopp – Långsele Camping

Badvädret har ju minst sagt lyst med sin frånvaro hittills den här sommaren men igår sken solen iallafall hyfsat mycket och vi passade på att göra årets första badinsats. Vi råkade befinna oss i Långsele så ett dopp på Långsele Camping (eller bara ”badstrand” som långseleborna säger) kändes helt rätt. Campingen med tillhörande badstrand ligger nästan mitt i Långsele, inte alls långt från avfarten från riksväg 87. Se markering på Soulefteå-kartan här.

Långsele Camping

Långsele camping innehåller förutom badplats även en campingplats med mycket vacker utsikt över älven, möjlighet att hyra stuga, äta på serveringen, spela minigolf och mycket mera. Campingen fick nyligen nya ägare som har putsat upp stället och gjort det riktigt fint. Av husvagnsuppsllnngarna att döma så är det många som kommer tillbaka år efter år och stannar helansäsånger, flera ekipage har nämligen staket, utemöbler och trädgårdsprydnader utanför själva vagnen, något jag tvivlar på att man bygger upp för en veckas vistelse.

Långsele Camping

Själva badandet gör man i en liten vik av Faxälven. Stranden består av sand och grus och går över i em sandbotten som är skön att gå på en bra bit ut i vattnet. Det är inte långgrunt men inte tvärdjupt som det ofta är när man badar i älvar. Vattnet var långt ifrån varmt och undertecknad stannade inte länge i det men de yngre och mindre badkrukiga deltagarna klarade kylan bättre och badade en stund. Några längre simturer känns väl inte aktuella än men med lite mer sol så går det nog till sig, tidigare år har även jag kunnat ligga i rätt länge på Långselebadet. Ovanför stranden finns en stor gräsyta perfekt för lite fotboll eller strandtennis. Dessutom finns en bra lekplats med gungor, gungbräda, klätterställning och en ny liten lekstuga som man dessutom kan fika i om det råkar regna, något vi testade i praktiken efter vår tur till Trollskogen förra veckan.

Långsele Camping

Förhoppningsvis blir det fler soliga dagar, då blir det också fler badplatsinlägg här på bloggen. Tills vidare så rekommenderar jag en här FB-gruppen, ”Du vet att du är från Sollefteå om…”, en riktigt kul grupp där medlemmarna publicerar minnen och anekdoter från just Sollefteå.

/S

4 Comments

  1. Hoppas det var okej att jag delade ditt blogginlägg på min sida Långsele Camping på facebook??

    Madde // Långsele Camping

  2. Pingback: Ta ett dopp i Sollefteå! | Soulefteå

  3. Pingback: Långsele - That's LAIF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *