Bada i Östergraninge

Nu känns det förvisso som att badvädret börjar vara över för i år men jag tänkte ändå tipsa om ett riktigt fint badställe i Östergraninge. Det är ju inte omöjligt att det kommer fler soliga dagar och annars så är det ju bara att åka dit nästa år!

Badplatsen ligger i Östergraninge och är inte helt lätt att hitta till. Det finns ingen skylt och ingen utpekad parkeringsplats så enklast är att studera kartan noga innan man åker. Badplatsen ligger här, eller iallafall parkeringsfickan man kan använda när man är på väg dit. Som tur är så har Google varit ute och fotat med sina bilar så man kan faktiskt köra Streetview i Graninge numera. Placera den lilla gubben på markören för parkeringen så ser du hur det ser ut. Mitt över vägen från parkeringen finns en sommarstuga och det är år det hållet man ska gå, men lite till höger om deras nerfart där det finns en uppröjd stig att följa.

Badplats i Östergraninge

Knalla ner för backen och sen är det bara att hoppa i! Eller hoppa och hoppa, en av fördelarna med den här badplatsen är att det ovanligt långgrunt vilket passar alldeles utmärkt om man har små barn med sig. Jag har inte provat att gå hela vägen tills det blir djupt men efter 100 meter gick det bara till knäna på mig. Om det dessutom blåser åt rätt håll så att ytvattnet drar in så blir temperaturen väldigt badvänlig.

Badplats i Östergraninge

Både stranden och botten består av fin sand. Det dräller även av drivved som polerats av vattnet under lång tid, sånt som kreativa personer skulle kunna göra mycket fint av. Vi använde den till att torka handdukar på, inte så fint men praktiskt.

Stranden i Östergraninge

Om man fortsätter gå runt udden till vänster om man står vänd mot vattnet så kan man runda stenarna (lättast är om man går en bra bit ut i vattnet) och komma vidare till fler strandremsor. Längst bort hittar man inloppet till sjön, där är det motsatsen till långgrunt så låt inga barn gå nära. Råkar du ha tillgång till en båt däremot så ska det tydligen vara väldigt fint att åka vidare längs ån.

Stranden i Östergraninge

Ett dopp i Östergraninge är verkligen något jag kan rekommendera! Skulle du ha problem att hitta dit så skriv i kommentarsfältet så försöker jag utveckla, men enklast är som sagt att kolla hur det ser ut på Google Maps och sen köra mot Sundsvall, parkeringen ligger bara en bit efter skylten som säger Östergraninge.

/s

2 Comments

  1. Pingback: Ta ett dopp i Sollefteå! | Soulefteå

  2. Pingback: Ta ett dopp i Sollefteå - Tips på badplatser i Sollefteå

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *