Den heter Inget – Bra badställe i Sollefteå

Nu kan man ju tycka att ett inlägg om ett badställe i Sollefteå inte riktigt stämmer överens med årstiden men så blir det om man har material som legat oskrivet sen i somras. Dessutom är det ju lite hoppfullt att kolla igenom bilder på Ångermanälven utan is och man inser att det faktiskt inte är så länge kvar till sommaren.

Hur som helst, en varm kväll i juli förra året fick vi loss lite barnvakt och passade därför på att ta ett kvällsdopp. Ångermanälven är kanske inte berömd för att vara jättevarm alla gånger men förra sommaren var inte det ett problem så vi åkte till en relativt närbelägen badplats som går under namnet Inget. På Soulefteå-kartan kan du se den utmärkt här. Enklaste sättet att beskriva hur man kör dit är att åka mot Granvåg och hålla utkik efter vattenverket som dyker upp på höger sida. Sväng ner där och följ grusvägen som tar sig ner till älven och fortsätter längs vattnet. Vägen slutar vid badplatsen så det går liksom inte att köra fel.

Vy från Vi, Sollefteå

Det brukar vanligtvis gå att köra hela vägen fram men vägen kan vara en aning gropig och det finns få ställen att vända på om man väl har kört in. Just när vi var där så hade det regnat nyligen så det var rätt lerigt, därför körde vi ungefär halvvägs och gick sista biten.

Badplats i Vi, Sollefteå

Badplatsen består av ett par små vikar och en sandig udde som sticker ut i älven. Den ena viken blir djup rätt snabbt medan den andra är relativt långgrund. Om man kliver i från udden blir det också djupt snabbt och man kan känna av strömmen och flyta med en bit om man känner för det. Jag kan meddela att det är jobbigt att simma motströms trots att det inte alls är särskilt starka strömmar man hamnar i om man håller sig nära stranden.

Badvik i Vi, Sollefteå

Vi är ett perfekt badställe om man inte vill bada mitt i stan men samtidigt inte känner för att åka särskilt långt för ett dopp. Temperaturen i älven kan variera men under den senare delen av sommaren brukar det vara fullt badbart även när det inte har varit rekordvarmt innan. Det är hyfsat familjevänligt så länge man håller sig i den grundare viken och det finns en grillplats lägligt placerad så att man kan grilla i kvällssolen om man känner för det.

Om några månader är det säkert badläge, då rekommenderar jag en tur till Inget!

/s

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *