Det våras för Soulefteå

Det satt långt in i år men nu börjar våren äntligen göra sig synlig i Sollefteå. Lite sol och vackert väder gör det förstås mer inspirerande att jobba med den här sidan och jag har massor av uppslag på gång som ska bli kul att ta tag i. En sak som jag insåg när jag bläddrade igenom lite äldre inlägg är att souleftea.se har utvecklats en hel från den mer renodlade bloggen som den var från början. Det är en avsiktlig förändring för att göra innehållet mer funktionellt, planen är att Soulefteå ska bli en så komplett guide som möjligt över allt som är bra med Sollefteå och då behövs lite mer struktur än jag hade från början. Samtidigt kan jag sakna att skriva lite mer spontana inlägg och betraktelser om hur det är att bo här och olika mer vardagsrelaterade saker jag gillar med Solle.

Planen är därför att försöka få till lite fler inlägg av den typen och sortera in dem under en egen kategori på sidan, kort och gott kallad Blogg i menyn längst upp. Här hittar du inlägg som handlar om livet i Sollefteå och om vad som är på gång med mitt ständigt växande Soulefteå-projekt. Jag kommer förmodligen inte att annonsera alla nya blogginlägg på Facebook etc. så är du intresserad av blogginläggen så rekommenderar jag att du bokmärker souleftea.se och tittar förbi ofta eller att du börjar följa den med ett WordPress-konto. Resten av innehållet hittar du som vanligt via menyn och en bit ner på förstasidan. Precis som vanligt alltså, men mer 🙂

Vår i Sollefteå

Dagens betraktelse får bli skylten jag råkade på i morse när vi var ute och gick på Nipanområdet, alltså f.d. T3. Texten lyder: ”Här kan du vara dig själv för en stund och njuta av utsikten som ständigt inspirerar Norrlands Guld” och är en liten hyllning till just den vy som en gång i tiden prydde Norrland Guld-burkarna (och kanske gör fortfarande i någon form, jag är lite osäker på historien kring detta så om nån har koll så fyll gärna på i kommentarsfältet!). Skylten invigdes av Ulf Spendrup 2007 och står längs nipkanten precis mitt emot Pettersborgsnipan. En kul liten detalj tycker jag även om jag naturligtvis föredrar öl från vår lokala stolthet Zeunerts Bryggeri!

Sollefteå inspirerar Norrlands Guld

När det gäller Soulefteå så har jag som sagt massor av planer som ska realiseras nu inför sommaren med restaurangkarta, hotell/camping-karta och förstås massor av mer eller mindre udda ställen som ska besökas. En annan kul grej är att jag tänkte passa på att åka upp till Hallstahotellet ikväll för att vara med på Sollefteå Kommuns evenemang kring hur vi på bästa sätt kan marknadsföra Sollefteå, något som förstås ligger mig varmt om hjärtat. Evenemanget arrangeras tillsammans med företaget Placebrander som jobbar med just platsmarknadsföring och ikväll kommer även Christoffer Collin a.k.a. @wisslaren på Instagram att vara på plats vilket jag verkligen ser fram emot. Mer rapport från kvällen kommer imorgon. Tills dess, passa på att surfa förbi och kolla på Wisslarens fantastiska bilder!

Sollefteå, Sweden. May 11th 4,12 am. #Sollefteå

Ett foto publicerat av Christoffer Collin (@wisslaren)

Tills dess, ge mig fler #sollfie:s!

/s

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *