En kopp fika

Även om årets november har varit rätt fin så är det ju inte utflyktsmånaden nummer ett. Visst har vi varit utanför huset ett par gånger men då har det inte varit för mer avancerade expeditioner än lördagsfika på stan. Men en kopp fika på en lördag är ju aldrig fel 🙂

En sak jag gillar med Sollefteå är att det verkligen finns mycket att välja på när det gäller caféer trots att stan ändå är relativt liten. Bara i själva centrum (räknat från Videoteket till Hullsta Gård) finns 6 caféer. Café Petter, Mango Matcafé, Lilla Caféet, Bowlingen, La Gatta och Westerlunds. Dessutom kan man fika både i Butik Lillasyster och på Norrfrid plus att Bilbolaget har Café Jawisst i direkt anslutning.

Vill man ha ännu mer variation så kan man ju faktiskt åka upp och fika på Hotell Hallstaberget eller Café Remsle. Har man ytterligare någon halvtimme och tillgång till bil så har både Myregården och Ingelas Café i Näsåker en bra fika och åt andra hållet brukar Gålsjö Bruk ha en härlig brunch på söndagarna.

Eftersom vi inte gör något mer äventyrligt än att fika och pyssla om huset för tillfället och det grå vädret ute inte inbjuder till så mycket fotande så bjuder jag på lite bilder från tidigare i år istället. Och passar på att tipsa om Sollefteåbandet South & Maines nya singel som bland annat finns på Spotify här.

Stranden i Östergraninge (här kan man fika på sommaren)

Utsikt från Hallstaberget efter en kopp fika

Klassisk vy över Multråberget (dit kan man ta med fika)

Även på pettersborg kan man fika (om man tar med sig fika upp vill säga).

Här är det svårt att skriva nåt om fika men jag gör det ändå.

/s

4 Comments

  1. Så fint! Så skönt! Så klokt!

  2. Ann-Sofie Nordkvist

    Så fina bilder , men underlaget är ju inte fy skam!

  3. Pingback: Less i more - Broarna runt i Sollefteå

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *