First contact – Junsele

Häromdagen hade jag vägarna förbi ut till de västra, lite vildare områdena, närmare bestämt till Junsele. Då jag var där å jobbets vägnar så blev det varken tid för att hälsa på djurparkens vita tigrar eller att testa trollingfiske med radiostyrd båt. Däremot så måste man ju äta så vid lunchtid blev det läge för ett besök på Saloon Corner för en god och minst sagt mättande tacobuffé. Hade det inte blåst så kallt hade det varit givet att sitta på den lätt western-inspirerande uteserveringen. Och hade jag inte haft ett antal arbetstimmar och en del bilkörning framför mig så hade jag gärna passat på att prova mig igenom delar av det enorma utbudet av whisky som stod uppradat ovanför baren. Nästa gång blir det plankstek, en rökig whisky i hästsadeln på uteserveringen och övernattning på Junsele Bed & Breakfast!

Saloon Corner i Junsele

Ett annat stopp som kändes självklart innan hemresan var ett besök på Emmas Skafferi. De senaste åren har hennes skorpor med de fantasifulla smaksättningarna varit en självklar del av det ständiga kaffedrickandet som pågår hemma hos mina föräldrar. När jag ändå var på plats i Junsele så ville jag passa på att se vart de tillverkas. Jag hade förväntat mig ett litet bageri, kanske med lite skorpförsäljning på sidan av. Till min förvåning så visade det sig att Emmas inte bara är ett rätt stort bageri, det är även en fullfjädrad delikatessbutik med allt från italienska ostar och spanska minioliver till lakritsmarmelad och exklusiv balsamvinäger. Dessutom finns naturligtvis hela sortimentet av skorpor, både de vanliga och de salta varianterna. Jag investerade i oliver, laktritskola, örtskorpor, BBQ-rub och laktritspulver. Allt utom kryddorna gick åt samma kväll så jag funderar redan på hur jag kan göra mig ett nytt ärende åt Junselehållet så snart som möjligt.

Emmas Skafferi i Junsele

Det finns massor av intressanta utflyktsmål i västra-trakten, i Junsele förstås men även runt omkring Näsåker, Ramsele, Edsele o.s.v. Under sommaren blir det definitivt fler expeditioner åt det hållet, räkna med utförlig rapportering här i Soulefteå-bloggen. Är du intresserad av vad som är på gång i Västra så finns det även en hemsida att kolla in, du hittar den här

Såg förresten att Emmas Skafferi finns på FB också, du hittar henne här.

/s

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *