Första tornet – Hoppbacken

v Jag är osäker på hur OK det är att vara uppe där och klättra på eget bevåg nu för tiden så det är väl på sin plats med ett litet ”Do not try this at home” osv. för att inte uppmuntra till egna äventyr där uppe. Faktum är att vissa delar av tornet kändes lite slitna, bland annat saknades det en planka i ett av de översta trappsteget vilket fick mig att hålla i mig lite extra på vägen ner.

Hur som helst, hoppbacken når man genom att följa vägen upp mot Hallstaberget och nånstans halvvägs upp tar man av åt höger mot själva landningen nedanför hoppbacken. Sedan väntar ett stort antal trappsteg som tar dig upp mot själva tornet. Ett alternativ är också att åka hela vägen upp på berget och angripa tornet ovanifrån men jag hade nån idé om att få lite motion på samma gång så jag tog den omständliga vägen. Bilden nedan gör inte tornet rättvisa men ger iallafall en bild av att det är en bra bit att gå för att komma till toppen. Intressant också att se hur brant landningen är, det är mycket brantare i verkligheten än det ser ut på TV.

Hoppbacken i Sollefteå

Väl uppe i tornet så har man en fantastisk utsikt över Sollefteå med staden mellan bergen och Ångermanälven som rinner genom hela dalen. Varken vädret eller årstiden är ger särskilt bra förhållanden till vackra bilder men jag tog iallafall några, både på utsikten och själva tornet. Jag bjussar på ett par till här, resten av dem finns på Soulefteå på Tumblr. (Där gömmer jag även de lite mer konstnärliga försöken som kändes väldigt givna när jag tog dem men som i full storlek inte riktigt motsvarar förväntningarna. Kanske för att jag baserar förväntningarna på hur obekväm ställning jag befann mig i när jag tog bilderna…)

Sollefteå från hoppbackenÅngermanälven från hoppkacken i SollefteåHoppbacken i Sollefteå

Hoppbacken i Sollefteå

Slutsats; hoppbacken är helt klart värt ett besök förutsatt att man inte är höjdrädd och är beredd på en relativt ansträngande promenad för att ta sig upp till toppen. Är man mer nogräknad än vad jag var så bör man kanske även kolla upp om det är tillåtet att vara i tornet. Utsikten är en av de bästa man kan få över Sollefteå och på en soligare och grönare dag än idag så ser man verkligen stan från sin bästa sida från hoppbackens topp.

/S

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *