Från en nipkant på Solsidan

Storslagna vyer kräver ofta att man tar sig upp på högre höjder, ibland till och med genom klättring. Jag gillar sånt men ibland är det rätt bekvämt när det inte krävs mer än en rask promenad för att få en bra överblick över dom centrala delarna av Sollefteå. Därför passade det alldeles utmärkt att jag upptäckte att det finns precis en sån plats på Remsle alldeles i närheten av där vi bor, en mycket lämpligt placerad nipkant på Solsidan.

Utsikt från en nipkant i Sollefteå

Utsiktsplatsen är inte en officiell och uppstyrd sådan utan snarare en liten markremsa mellan två tomter som råkar nå ända ut till nipkanten. Man hittar den i korsningen mellan Nipuddsvägenvägen och Skedomsvägen, närmare bestämt här. ”Tippning förbjuden”-skylten vittnar om att nipkanterna är populära platser att dumpa sina uppkrattade löv på i slutet av hösten men det var även den skylten som fick mig att svänga av när jag var ute och gick med barnvagnen.

Utsikt från en nipkant i Sollefteå

Från nipkanten får man en mycket bra vy över Sollefteå Camping, Pettersborgsnipan, Borgnipan och Hallstaberget. Tittar man till vänster så ser man Hågestaön, Djupövägen, Nabben och vidare ner längs Ådalen. Ett utmärkt ställe att uppleva Sollefteås unika niplandskap på!

Utsikt från en nipkant i Sollefteå

Som sagt, ett perfekt ställe för en quick fix när man är sugen på vackra vyer utan att anstränga sig allt för mycket. Vill man ta det ett steg längre så klättrar man upp på Skedomsberget men det är ett lite större projekt.

När jag ändå håller på så vill jag passa på att hälsa alla 300(!) nya följare på Soulefteås Facebooksida välkomna plus alla som har hjälpt till att sprida den vidare. Hoppas att ni nytillkomna hittar något användbart här på sidan och att ni inte tvekar att skicka in tips och idéer på vad jag borde skriva om på info@souleftea.se.

Väl mött!

/S

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *