Keep truckin’ – Lastbilsträffen i Ramsele 2012

I helgen arrangerades den årliga Lastbilsträffen i Ramsele för femte gången, en slags kombinerad mässa och festival för åkerier och andra företag inom transportbranschen och naturligtvis alla som är intresserad av lastbilar, traktorer, kranbilar, bärgar, timmerbilar och så vidare. Som av en händelse hade jag vägarna förbi Ramsele och passade på att uppleva en lastbilsträff på nära håll.

Jag kan väl inte påstå att jag är särskilt motorintresserad men måste ändå säga att det fanns en hel del imponerande maskiner att titta på, allt från enorma långtradare med airbrushade motivlackeringar till gamla mjölkbilar och skogsmaskiner. Jag var långt ifrån ensam besökare, nästan sex tusen personer besökte lastbilsträffen under de två dagar den pågick så hela arrangemanget var mycket större än jag hade föreställt mig. Riktigt kul att det är i just Ramsele man håller till med det som numera är den största lastbilsträffen i Norrland!

Uppställning på lastbilsträffen i Ramsele 2012

Alla fordon som var uppställda inne på området var otroligt välputsade och det är väldigt svårt att föreställa sig att det är samma bilar som rullar runt på vägarna i grus och slask till vardags. Förarna lägger ner ett enormt arbete på att visa bilarna från sina bästa sidor, exempelvis sitter dom och fyller i texten på däcken för hand med vit färg och pensel.

Lastbilsträffen i Ramsele 2012

Jag har som sagt inte så stor koll på lastbilar men jag gillar den här typen av klassiska långtradare, såna man tänker sig rullar runt på oändliga amerikanska highways i gassande ökensol.

Lastbilsträffen i Ramsele 2012

Under dagarna som lastbilsträffen pågår så kan man rösta på vilka bilar man tycker är snyggast. Den här skönheten vann Folkets Röst i år, inte helt otippat kanske med den välgjorda motivlackeringen och alla kromade detaljer. Själva släpet rymde bland annat en husvagn och en utdragbar låda med mynt och en lapp med texten ”Det kostar att ligga på topp”.

Precis intill lastbilsträffen i Ramsele.

Eftersom träffen ordnades kring hembygdsgården och SVAR-huset så kunde man passa på att äta en god lunch på Restaurang Utsikten och naturligtvis även beundra just utsikten över höstlandskapet. Om jag inte misstar mig så var det Zoofie från bloggen med samma namn som tog betalt, har du inte redan gjort det så surfa förbi där nu och se vad hon har för sig.

Jag rekommenderar definitivt ett besök på Lastbilsträffen i Ramsele när den ordnas nästa gång, helt klart intressant även om man inte är lastbilsfrälst. Och orkar man inte vänta till nästa lastbilsträff så funkar en lunch på Utsikten och lite sightseeing i Ramseletrakten året om!

Fler bilder på Tumblr!

/S

4 Comments

  1. Nämen det har du så rätt i! 🙂 Skulle sagt hej så jag fick se ansiktet bakom den här bloggen med! 🙂

  2. Trevligt att spontanträffas i Ramsele, vi får se till att styra upp en helgumträff till jul då vi dyker upp igen. Din sida kommer som nr 3 om man googlar på ”flytta till sollefteå”, inte dåligt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *