Lekparksafari del. 1

När man har små barn som har förmågan att bestämma dygnsrytm helt utan hänsyn till familjens övriga medlemmar så är det bra att ha koll på utflyktsmål eller aktiviteter som inte kräver att man anpassar sig till särskilda öppettider. Den vanligaste räddningen vid tidiga morgnar (så länge det är uppehållsväder) är ett besök i en närliggande lekpark, därför begav jag och dottern oss ut på en liten expedition för att se vad Sollefteå har att bjuda på i lekparksväg. Vi hann beta av tre innan lunchdags, ytterligare en fördel med att bo i en mindre stad 🙂

Lekparken nära parken (karta)

Alldeles intill Stadsparken finns en lekpark som jag vill påstå måste ha stans finaste utsikt (nåt som kidsen förmodligen skiter i men ändå…). Parken ligger alldeles ovanför älvstranden, inramad av några stora björkar. Rent utrustningsmässigt finns här två gungor (varav en för små barn), klätterställning med rutschkana och sandhiss, två såna där gungande grejer på fjädrar samt en slags skeppsmast med en korg längst upp. Andra fördelar med den här parken är att det brukar finnas änder att mata plus att det är nära till stan för eventuella glass/fika-pauser (om man inte är ute vid sjutiden förstås…).

Min testpilot ger parken bra betyg, en 4:a av 5 mätt i hur stort motstånd som bjöds när vi skulle gå vidare.

Lekpark i Sollefteå

Nya campinglekparken (karta)

Sollefteå Camping har fått en välförtjänst uppfräschning (kanske därför den kom med i Expressens lista över Sveriges bästa?) och bland annat begåvats med en ny lekpark alldeles bredvis minigolfbanan. Den är byggd i färgglada moduler och placerad på ett slags gummiliknande underlag som bör mildra eventuella kracher hyfsat i alla fall. I parken finns två klätterställningar med rutchkanor, en stor nätgunga med plats för flera personer samtidigt, en gundbräda, några såna där fjädrande grejer och tre olika snurrande leksaker som borde kunna framkalla rejäl yrsel och/eller illamående.

Tespiloten ger en 3:a, skulle kunna bli mer om klätterställningarna var lite mer lättklättrade men för större barn bör inte det vara något hinder. Den stora gungan blev naturligtvis populär, bårde för far och dotter.

Lekpark på Sollefteå Camping

Gamla campinglekparken (karta)

För alla som varit och badat på Risön eller spelat kvartersfotboll på Risöplanerna så är lekparken på kullen ovanför parkeringen ett välkänt stopp innan hämfärd, förmodligen till lika stor frustration föräldrarna som glädje för barnen. Parken har funnits länge och bjuder inte alls på samma färggladhet som den nya parken nedanför kullen men har däremot den både längsta och bredaste rutchkanan i stan. Kanan sitter på en riktigt stor och hög klätterställning som undertecknat har sprungit många varv runt i ånga år. Förutom klätterställningen har parken tre gungor (två för små barn) och en linbana som tyvärr var trasig när vi var där.

Testpilotens betyg blir även här en fyra, rutschkanan var riktigt populär och hon är fortfarande för liten för att förstå vad hon missade när linbanan inte gick att åka (tur för mig eftersom det inte är helt enkelt att åka linbana med en tvååring).

Lekpark på Sollefteå Camping

Lite fler bilder finns på Tumblr. Nästa gång beger vi oss upp till Nipanområdet för en utvärdering av lekmöjligheterna på solsidan.Till dess, ha en skön sista april!

/S + testpiloten

Förresten, jag såg precis att Sollefteå Camping bloggar här – surfa dit och kolla vad dom har på gång!

3 Comments

  1. Signe ger lekparkssafarin 4 bestämda pekningar!

  2. Pingback: Trefaldighetsdalen i Sollefteå | Soulefteå

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *