Lekparksbonanza på Skedomsmon

Eftersom jag är pappaledig nu för tiden så har jag anledning att besöka en och annan lekpark. Jag gjorde ju några nedslag i Sollefteås utbud av lekparker för ett par år sedan och nu blev det läge att plocka upp den tråden igen. Härom veckan packade vi barnvagnen med barn och galonisar och begav oss till Skedomsmon och dom hägrande lekparkerna.

Lekpark på Skedosmsmon i Sollefteå

Skedomsmon är ett villaområde som sträcker ut sig längs nipkanten på Remsle (Sollefteås solsida). Mellan själva kanten och villatomterna ligger ett antal mer eller mindre sammanhängande lekparker med gungor, sandlådor, rutschkanor och klätterställningar.

Enklast är om man utgår härifrån. Därefter kan man ta sig till fots/vagns hela vägen hit via stigar längs nipkanten alternativt en cykelväg som leder genom hela området. Vid den senare markeringen finns en intressant utsiktsplats som jag tänkte återkomma till i ett senare inlägg.

Lekpark på Skedomsmon i Sollefteå

Lekpark på Skedomsmon i Sollefteå

Förutom själva lekutrustningen så finns det massor av fina stigar att utforska och tallskogen här är både fin att se på och rolig att leka i. Vyn ut över Sollefteå och Hallstaberget är mäktig och jag jag vill nog påstå att gungan på bilden kvalar in på nån topplista över gungställningar med bra utsikt i världen.

Gungan på Skedomsmon i Sollefteå

Lekparkerna på Skedomsmon får höga betyg av både det stora och det lilla barnet. Vad som anses vara höjdpunkterna varierar, rutschkanan är en klar favorit hos den större på grund av att den är riktigt hög, junior imponeras av bordet i sandlådan plus ett rikt utbud av välsmakande småsten och kottar.

/s

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *