En helkväll på Myregården

Ett ställe vi besökt minst en gång varje sommar de senaste åren är Myregården Café & Restaurang i Resele. Det ligger ungefär en halvtimme med bil från Sollefteå, precis vid Ångermanälvens strand och är en perfekt plats att uppleva både vackra omgivningar och en god bit mat eller fika. Det är lätt att hitta dit, markering på Soulefteå-kartan finns här.

Myregården i Resele

Caféet startade på 90-talet och har sedan dess utvecklats till en restaurang som till och med har omnämnts i White Guide. Själva restaurangen ligger i en gammal gårdsbyggnad som rustats upp och inretts på ett mycket fint och hemtrevligt sätt med massor av gamla föremål och en helt fantastisk gammal järnkamin. Kaminen är förmodligen inte igång särskilt ofta men inför julen kan man även äta julbord på Myregården och då kommer den nog väl till pass. På sommaren sitter man med fördel ute och äter, då kan man samtidigt njuta av den härliga utsikten över Ångermanälven och faktiskt skymta Tängstabron som jag skrev om här tidigare. Faktum är att vyn i Soulefteå-loggan faktiskt är tagen från just Myregårdens uteservering, fotad när vi var där förra sommaren.

Myregården i Resele

Vi gjorde den här sommarens första besök i söndags eftersom helgerna på Myregården innebär att den mycket uppskattade grillbuffén serveras mellan kl. 14 och 19.30. Jag hade hört mycket bra om den sedan tidgare men inte lyckats pricka in den förrän nu. Det stora grillskåpet gick varmt med olika typer av helstekt kött, lax och kyckling och till det kunde man välja på en mängd olika röror, sallader, såser och nybakt bröd. Otroligt gott alltihopa och nästan svårt att hinna med att smaka på allt eftersom det fanns så mycket att välja på. Jag fastnade speciellt för kycklingen som verkligen var perfekt grillad, melon- och fetaostsalladen och såsen med mango och purjolök.

Myregården i Resele

Vi var långt ifrån ensamma gäster och dagen innan hade det tydligen varit så fullt att det blev ”lapp på luckan”, alltså att vissa fick vända i dörren eftersom det var fullsatt så jag rekommenderar att man ringer och bokar bord i förväg. Om det är lika fullsatt på vardagarna vet jag inte men det är ju tråkigt att åka hela vägen dit och inte få plats så att ringa och kolla läget i förväg är nog alltid en bra idé, Myregården är nämligen väldigt populärt på sommaren.

Myregården i Resele

Efter maten kan man strosa runt på gården och se alla vackra rabatter och planteringar, även de med olika gamla föremål inblandade. Det finns två kaniner man kan hälsa på och i ladan ovanpå gården finns en loppis med alla möjliga intressanta prylar. Det kan vara värt att veta att man kan betala med kort i restaurangen men ska man göra loppisfynd så krävs kontanter.

Myregården i Resele

Myregården har öppet mellan 11 och 20 från tisdag till fredag och mellan 12 och 20 på helgerna. Öppning för säsongen är den första tisdagen efter midsommar och sista helgen är den näst sista i augusti. Övriga tider på året har dom öppet vid beställning, ex. för bröllopsmiddagar, fester, konferenser eller liknande. Kontaktupgifter om man är sugen på nåt sånt finns här.

Jag kan varmt rekommendera ett besök på Myregården! En tur dit kan med fördel kombineras med lite hängbroupplevelser och kanske ett besök på Fjäll-loppisen eller nån annan aktivitet i Resele. Lite fler tips finns här.

Det finns lite fler Myregården-bilder på Tumblr, dessutom finns det massor av fina på Myregårdens egen sida här.

/s

One Comment

  1. Pingback: Nipa nr. 4 och 5 - Rödstanipan och Strandbacken i Resele

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *