Nabben

Förra veckan, på den tiden då man fortfarande hade semester, gjorde jag och den lilla en utflykt till ett ställe som jag har haft ögonen på sen vi flyttade tillbaka till Sollefteå. Vid älvstranden nedanför Skedom ligger Nabben, en liten stuga med tillhörande grillplats och picknickbord. Nabben var (är) tidigare en notdragningsplats, alltså ett ställe där man fångade lax med nät.

Jag har nåt vagt minne av att jag har varit där som liten och sett när dom har tagit upp lax där och eftersom det hänger lite utrustning utanför stugan så får jag för mig att det fortfarande är nån slags aktivitet där ibland. Om nån som läser det här har koll på Nabbens historia så skriv gärna en kommentar, jag försökte googla runt lite men hittade inget användbart.

Nabben, Sollefteå.

Nabben ligger här, strax nedströms från Hågestaön. För att ta sig dit så kör man (eller går man) till Maningsvägen på Remsle och fortsätter ner för en grusväg till första korsningen. Där tar man höger och sen nästa höger igen och fortsätter enligt skyltarna mot Nabben. Den sista biten är vägen rätt igenväxt så beroende på bil så kan det vara värt att parkera tidigt och gå sista biten.

Nabben, Sollefteå

Väl framme så finns det väl egentligen inget särskilt att göra mer än att beundra utsikten längs Ångermanälven men det är en aktivitet man kommer rätt långt med, iallafall om man inte är 3 år. Men då finns det å andra sidan hur mycket sten som helst att kasta i vattnet så det finns underhållning för hela familjen. Kompletterar man det hela med en kopp termoskaffe så har man allt man behöver för en lyckad förmiddag.

Nabben, Sollefteå

Nabben var fint nu på sommaren och det skulle inte förvåna mig om det är minst lika fint på hösten. Det är mycket möjligt att det blir ett återbesök då, men istället för att köra dit så blir det en promenad från Risön vidare längs älven istället. Det ska finnas en bra stig som börjar nånstans efter fotbollsplanerna (här) som jag tänkte utforska i samband med nästa löprunda.

Hur som helst, Nabben är ett fint ställe. Åk dit!

/f

2 Comments

  1. Mattias Lindbäck

    Stigen är jättefin, eller var jättefin. Dessvärre är den lite igenväxt nu och det har rasat på vissa ställen. Men är inga problem att gå/springa efter den. Den börjar precis vid trapporna som går till/från Nipuddsvägen.

  2. Maj-Lis Johansson

    Det fiskas lax med not på Nabben ,kvällstid i sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *