Nationaldagsfirande i Sollefteå Kommun

Imorgon är ingen vanlig dag för det är Sveriges nationaldag! Som sig bör så är det en del firande på gång runt om i kommunen. Lite mer officiell information finns att hitta här men jag passar på att sammanfatta lite också.

I Sollefteå drar man igång med Nationaldagsgudstjänst i Sollefteå Kyrka klockan 10, sen kör man igång på Ådalsbyn klockan 12 med bland annat servering och visning av smådjur. I Stadsparken kommer kommunens kulturarbetare att ha utställning och vid 12:30 går en Fanparad upp till Ådalsbyn där det sedan blir underhållning och Nationaldagstal av Kristoffer Berglund.

I Långsele Kyrka blir det körkonsert klockan 18:00.

I Junsele blir det invigning av ”Nya parken” med underhållning och nationaldagstal av en lång rad medverkande samt gratis fika. Det rekommenderas att man tar mer egen stol!

I Näsåker går ett Festtåg från Lissvallen klockan 11:00 där man kan gå, åka häst och vagn eller åka Fäbotåget till Hembygdsgården. Kommer man en kvart tidigt till Lissvallen kan man dessutom få sitt ansikte målat. Väl på Hembygsgården blir det klockringning och Nationsaldagstal. Liatåget går för barnen och det bjuds på fika.

I Ramsele firas Nationaldagen på SVAR och börjar med klockringning klockan 12, sedan ansiksmålning vid Faxen 12:45 och gemensam avmarch till SVAR klockan 13. En halvtimme senare blir det tal, pensionärskör, utdelning och Framtidspriset 2012 och uppvakning av nya svenska medborgare. Det bjuds på fika!

Massor av bra tips inför imorgon alltså, nu hoppas vi bara på lite vettigt väder också!

/S

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *