Nu är det (snart) jul igen

Nu är det ju nästan en vecka sen så rapporteringen är lite sen men tweetupen i fredags blev som väntat en mycket trevlig tillställning. Slutsiffran för deltagarantal landade på fyra tappra som samlades på Toledos för lite tapas och vin. Alla dom stora frågorna diskuterades och de flesta världsproblemen reddes ut men delges inte här utan vill man ha svaren får man helt enkelt komma på nästa #tweetupsollywood och dela all visdom som samlas i det forumet. Förmodligen blir det av igen i början av nästa år, med stor sannolikhet i februari nån gång. Mer detaljer bör dyka upp här så småningom. (Det blev lite dåligt med bilder, den nedan är den enda så den får duga).

Zeunterts Merke

Annars börjar det ju dra ihop sig mot jul även om snön fortfarande lyser med sin frånvaro. Mörkt är det också men imorgon torsdag den 22:a november så är det Ljuständning i Sollefteå, en kväll då man inviger den nya förbättrade julbelysningen i stan och affärerna har öppet till klockan 21. Man kan också rösta på årets lucia, se en eldshow på Orrtorget klockan 19 och hjälpa till att tända 200 ljuslyktor så det kommer bli en kanonkväll! Mer information finns här.

Mer julstämning blir det den första helgen i december för då har Butik Lilja-Johanna i Helgum julmarknad den 1:a december mellan 10 och 15 med allt som hör en sån tillställning till och på söndagen den 2:a är det skyldsöndag i Sollefteå med öppna butiker mellan 13 och 18. Det traditionsenliga luciatåget kommer till Orrtorget ca. 17.15 och stan fylls med sedvanligt juliga saker.

Som nybliven medlem i Sollefteå Nipan Rotaryklubb så vill jag även slå ett extra slag för att vi kommer att hålla till Änglarums gamla lokaler med lite arrangemang under Sollefteås skyltsöndag med glögg, lotteri och försäljning så välkomna in i värmen!

Vill man ha ännu julstämning kan man även åka ut till gårdsbutiken Norrfrid som också har julmarknad första helgen i december med lokalproducerad mat och hantverk samt servering och allmänt julmys, mer information finns här.

Junsele har adventsmys och julmarknad på lördag den 1:a december i samband med luciakröningen med öppna butiker till klockan 16. Även i Ramsele blir det julmarknad men då är datumet den 8:e december istället. Lokalproducerad mat, Tomtemor på plats och ännu mera luciatåg. Mer information om Kajsa Kavats julmarknad i Ramsele och en del andra evenemang på samma tema finns här.

Järnvägsstationen i Sollefteå

Det är väl det som är på gång när det gäller officiell uppladdning inför julen i Sollefteå Kommun. Finns det fler arrangemang som jag har missat så peta gärna in en kommentar så utökar jag inlägget!

/S

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *