Ögat mot gatan

Som jag har nämnt tidigare så uppskattar jag gatukonst i alla former; graffiti, stenciler, stickers, pärlplattor etc. Och som jag också har skrivit nån gång så finns det inte så mycket sånt att se i Sollefteå. Under mina turer runt stan har jag dock hunnit samla på mig lite blandade verk. Eftersom jag inte hade nåt bättre för mig i väntan på att det ska sluta regna så passade jag på att lägga upp några av mina favoriter so far.

Gatukonst i Sollefteå

Den här lilla vagnen stötte jag på under en löptur uppe på gamla T3. I brist på tåg eller tunnelbana så får väl det här räknas som Sollefteås enda wholecar och en rätt väl utförd sådan tycker jag. Tycker mig känna igen signaturen RFO, har sett den många gånger i Sundsvallstrakten.

Gatukonst i Sollefteå

Den här muntra målningen hittar man på en tunnelvägg på Bruket. Jag hade faktsikt aldrig gått i den tunneln förrän vi flyttade tillbaka och blev glatt överraskad av att hitta lite ny graffiti. Rent tekniskt rör det sig inte om något mästerverk men hela idén med en clown och en regnbågselefant är så skum och färgerna så glada att den hamnade direkt på favoritlistan.Gatukonst i Sollefteå

Den tredje favoriten är den här tunnelväggen som verkligen inte var lätt att hitta. När jag råkade på den förra tunneln på Bruket så såg jag att det fanns en ännu större tågviadukt strax till vänster, en utan gångväg under. Jag hade inte tid att kolla upp den då men nån vecka senare var jag ute och sprang igen och kunde inte låta bli att vika av ut i skogen och ner till bäcken som forsar fram ner mot älven. Därifrån kunde jag ta mig vidare upp mot tunneln hitta det jag misstänkte skulle finnas där, gott om bortglömda målningar som väntade på att bli upptäckta. Samma med bilden ovan, själva målningen i sig är inte så väl utförd men platsen och den märkliga figuren med pipan gör den till en klar favorit.

Jag har valt ut ännu fler favoriter på Tumblr och även samlat alla bilder jag fått tag på hittils i ett album på Facebook. Hugg in!

/S

ps. För säkerhets skull så är det väl bäst att understryka att jag inte vill uppmuntra till nåt olagligt målande genom att publicera dom här bilderna och att eventuellt utforskande under broar sker på egen risk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *