Österåsens Handelsträdgård – Trädgård och gårdsbutik

Idag bar det av på en morsdagstur till Österåsens Handelsträdgård som ligger strax utanför Sollefteå (här), ett måste för alla trädgårdsheads i kommunen. Här finns all från träd och uppdrivna plantor till massor av olika sorters frön och trädgårdsdekorationer. Förutom grönsakerna så har själva butiken även ett sortiment av lokalt odlade och producerade produkter som åkerbärssylt, hjortronmarmelad och bastuhonung.

Österåsens Handelsträdgård

Än så länge har vi inte mycket till ägor att sköta om, vårt ärende var att köpa en ampelblomma till balkongen, men en av mödrarna i sällskapet investerade i ett körsbärsträd och fick då väldigt bra och utförliga skötselråd. Med sån service finns det alltså hopp om att även vi ska kunna få ordning på en trädgård nån gång i framtiden.  Vi fick även reda på att blomman vi tänkte köpa förmodligen inte skulle överleva utomhus än så väntar med den, däremot investerade vi i ett par schyssta pelargoner till nästa runda av morsdagsfirande på kvällen.

Österåsens Handelsträdgård

Lite odling har vi i alla fall fått känna på, igår var vi förbi hos päronen och satte lite potatis och sådde sallad så i sommar kommer vi äta riktigt lokalproducerade råvaror. Jag fick även tips om att kött från Västernorrlandsgården funkar riktigt bra på grillen så när semestern närmar sig blir det nog läge att investera i en sån också. På tal som semester förresten, här täntke vi försöka hålla till en del i sommar 🙂

Österåsens Handelsträdgård

Österåsens Handelsträdgård som utflyktsmål då? Jorå, det kan jag rekommendera. Bra sortiment och mycket bra service. Men det är nog först när man har egen trädgård som man kan utnyttja den till fullo.

Jag tog massor av färgglada bilder, några av dem kommer upp på Tumblr strax!

/S

3 Comments

  1. Man vet att det är bra service när man får rådet att inte köpa en viss produkt av ett eller annat skäl.

  2. Pingback: Bodéns Handelsträdgård och Lime | Soulefteå

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *