Sollesommar 2014

1:a juni och officiellt sommar i Sollefteå 2014. Det ligger förvisso snö kvar i Hallstabacken fortfarande men det är ingen ovanlighet den här tiden på året. Jag tycker att Sollefteå är bra oavsett årstid men hur det än är så är sommaren i en klass för sig. Att jag inte är ensam om att tycka det visar sig rätt tydligt i Reseguidens omröstning om vilken stad som är Sveriges bästa sommarstad där Sollefteå ligger på plats 21 i årets omröstning. Inte illa med tanke på hur många städer det finns i Sverige!

När det gäller saker att göra i Sollefteå under sommaren så finns det förstås massor av uppslag här på bloggen sedan tidigare när det gäller badplatser, ställen att utforska och loppisar att turnera runt mellan. Kolla runt i arkivet så hittar du säkert nåt att göra i vår sommarstad. Förutom det finns det förstås några mer officiella evenemang att hålla reda på så jag tänkte lista dem här.

SM i Lydnad & Agility – 13 – 15:e juni är det SM i Sollefteå, riktigt stort! Massor av hundar, utställningar och naturligtvis tävlingar.

Family Roots – Den 21:a juni ordnar föreningen Kärlekskrigarna familjefestival i Åsmon precis utanför Näsåker. Livemusik och aktiviteter för hela familjen.

Barnens Lördag – 5:e juli är det dags för barnens egen dag i Sollefteå, en tradition från hundra år tillbaka som väcktes till liv för ett par år sedan. Karnevaltåg genom stan och fullt med roliga saker för barn att göra i stadsparken.

Sollefteåtrippeln – Fredagen den 18:e börjar årets trippel; cykling, simning och löpning under tre dagar, mitt i Sollefteå. Dessutom vinna en bil!

Nipyran – Sollefteås stora stadsfest som dessutom har 25-årsjubiléum i år. Fullspäckat schema som vanligt med bland annat Charlotte Perelli på fredagens Laxfestival.

Urkult – Mellan den 31:a juli och 2:a augusti firar Sveriges skönaste festival 20-årsjubiléum. Musik från hela världen, genomgående ekologiskt och rättvisemärkt tänk och otroligt skön stämning på den gamla festplatsen i Näsåker.

Det är väl dom stora, självklart finns det massor av andra arrangemang och händelser att vara med på så tipsa gärna i kommentarsfältet nedan så uppdaterar jag listan så snart som möjligt!

Avslutar med ett par bilder från Ådalens Pärla. Det är onekligen vackert här.

Sommarstad i dimma

Solnedgång över Sveriges 21:a bästa sommarstad - Sollefteå

/s

2 Comments

  1. Dags för en uppdatering snart kompis!!

    • Jag vet! Måste bara ta oss ut på nåt nytt, med junior på bara 15 veckor så blir det inte så mycket äventyrliga expeditioner :S men det kommer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *