Sommarplaner

Nu när det faktiskt dyker upp en och annan solglimt och tidningen lovar högsommarvärme till helgen så börjar man ju få lite hopp om att det faktiskt ska bli sommar i år igen. I väntan på att den bryter ut på riktigt tog jag mig för att kolla runt lite efter evenemang att planera in i Sollefteå i sommar. Här är hela listan! Eller hela och hela, några av de större hållpunkterna i alla fall.

7:e juli – Barnens Dag
Förr i tiden var tydligen Barnens Dag en riktig höjdpunkt på sommaren och nåt som verkligen var en stor grej. Sedan dess har storheten försvunnit lite men i år är det tydligen dags för nystart. Den 7:e juli blir det stor karneval genom stan med allt som hör till, utklädda människor på lastbilsflak, marknad, uppträdanden m.m. Jag har inte lyckats hitta så mycket info om evenemanget på nätet än med här finns lite mer detaljer i alla fall.

10-11:e juli – Junsele Marknad
Sommarmarknad i Junsele som enligt rykten brukar vara riktigt bra. Kanske ett bra tillfälle att passa på att besöka Junsele Djurpark och Emmas Skafferi också på samma gång?

10:e juli – Grillnatta
Grillnatta är ett arrangemang som ursprungligen kommer från Bollnäs där det är en mycket uppskattad tillställning. I princip går det ut på att man får matbiljetter när man handlar i de lokala affärerna, dessa kan sedan bytas mot olika grillrätter under själva Grillnatta som pågår från ca. kl 20. Affärerna i stan har öppet ända till kl. 23 och det finns grillar utplacerade vid ICA Trollet, på gågatan och på Orrtorget. Det blir uppträdanden av Sweet Lillys och förhoppningsvis en helkväll som blir en återkommande upplevelse även kommande somrar.

20-28:e juli – Nipyran
Sollefteås årliga stadsfest med en hel vecka av aktiviteter och arrangemang. Nipyran har anordnats under många år nu och har alltid varit bra men har de senase åren fått ett uppsving och blivit ännu bättre! Varje dag brukar ha sitt tema och veckan avslutas med Laxfestivalen i stadsparken då stadens krögare erbjuder lax på en uppsjö av tillagningssätt, artisterna avlöser varandra på scenen parken är fylld till bristningsgränsen av folk.

20-22:a juli – Sollefteå-trippeln
Under Nipyran genomförs ett antal tävlingar som ingår i Sollefteå-trippeln; cykling, simning och löpning. Man kan tävla i flera olika klasser och distanser. Alla som är med och tävlar är med i ett lotteri där man kan vinna ett pris på 80% av anmälningsavgifterna, dessutom innebär deltagande i den sista grenen, löpning i Broloppet, att man kan vinna en bil. Jag siktar på att vara med i alla grenar, nu saknas bara en cykel med växlar…

2-4:e augusti – Urkult
För 18:e året i rad anordnas det som måste vara en av Sveriges absolut mysigaste musikfestivaler i Näsåker. Inriktningen är folk- och världsmusik och passar hela familjen. Urkult är öppet, mysigt, spännande och lite flummigt. Jag har själv varit där både som barn och vuxen och trivdes lika bra då som nu. I år spelar Laleh på torsdagens Eldnatt vilket jag tror kommer bli riktigt häftigt!

Det finns förstås ännu fler intressanta evenemang att hålla koll på i sommar, håll utkik här så ser jag till att få upp fler hållpunkter här framöver!

/s

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *