Soulefteå i siffror

God fortsättning på det nya året!

2014 är slut och ett nytt och fräscht 2015 ligger framför oss. Det här inlägget skulle egentligen ha kommit ut i mellandagarna men så råkade datorn bli inlåst och här är vi nu. En fördel med förseningen är att vi fick tillbaka lite vinter och jag fick möjlighet att fota lite krispiga vyer runt Graningesjön.

Vinter i Östergraninge

 

Även om det är roligare att blicka framåt tänkte jag summera Soulefteå-året som gått. Vintern kom sent och stannade tyvärr inte särskilt länge men när den väl var här så fick vi några vackra vyer och några pulkaåk i Stadsparken. Våren kom och så även vårt andra barn och därefter gick frekvensen på inlägg på bloggen tyvärr ner rätt rejält. Men för alla som inte levde i tvåbarnschock fanns det mycket att uppleva i Sollefteå under sommaren och kommunen visade sig verkligen från sin bästa sida med kanonväder i princip varje dag. Många verkar ha passat på att utforska badmöjligheterna i våra trakter för inlägget om badplatser i Sollefteå var välbesökt under juli. Under hösten bestod utflykterna mest av barnvagnspromenader runt kvarteret vilket förstås har varit mysigt men inte så mycket att skriva om, däremot gick vi faktiskt en sväng på Österåsen som genererade några bra bilder.

Bloggen har sedan starten haft 43 693 visningar

Med det här inlägget så har jag publicerat 99 inlägg.

I snitt besöker ca. 1 000 läsare bloggen per månad

Det mest lästa inlägget 2014 är Ta ett dopp i Sollefteå vilket känns rätt rimligt med tanke på vilken kanonsommar det var.

Dom flesta hittar in till Soulefteå via sökmotorer.

Flesta hänvisningar från andra hemsidor under 2014 kommer från Sollefteå Camping. Kul eftersom det betyder att turisterna får tips om vad man kan uppleva och göra i Sollefteå! Jag passar även tillbaka en del besökare till campingen som ligger på plats två när det gäller klick till andra hemsidor. Majeds blogg ligger på plats ett.

Nyttogården är det sökord som hänvisat flest besökare till bloggen under 2014.

857 personer gillar Soulefteå på Facebook.

461 personer följer Soulefteå på Twitter

403 personer följer Soulefteå in Instagram

Det inlägg på Facebook som fått i särklass störst räckvidd är bilderna på julbelysningen i Sollefteå som gillats 777 gånger (479 på min sida och 227 på delningar) och totalt nådde ca. 11 500 nyhetsflöden.

Helt klart kul att så många är intresserade av Sollefteå och allt vår kommun har att erbjuda!

Nu kör jag igång 2015 med nyårslöfte om lite mer regelbundna blogguppdateringar (vilket jag hoppas sammanfaller med ett nyårslöfte från junior om mer regelbundet sovande, det blir ju så mycket lättare då…).

Redan nu kan jag faktiskt passa på att göra lite reklam för en helt ny sida på bloggen; Handla i Sollefteå. Här har jag sammanställt en egen karta över alla butiker i Sollefteå Kommun och en lista med länkar till deras hemsidor, Facebooksidor, Twitterkonton etc. så att alla som vill ta del av vad dom har på gång lätt kan hitta dem. Det finns förstås risk att jag kan ha missat nån som borde vara med på listan så alla tips på uppdateringar är välkomna!

Hallstaberget skyline Sollefteå

Som sagt, god fortsättning på 2015 och vi ses i Sollefteå!

/s

One Comment

  1. Snyggt jobbat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *