Soulefteå tar priset – Stjärnkväll 2015

I helgen var det dags för den 8:e upplagan av Stjärnkväll, Sollefteås årliga företagsgala där våra lokala företag hyllas och tilldelas priser i kategorier som ”Årets Nykomling” och ”Årets Soloföretagare” osv. En riktigt bra tradition som lyfter fram näringslivet i kommunen. Festen hölls på Hotell Hallstaberget. I år var en stor del av råvarorna till middagen lokalproducerade vilket bidrog till en mycket fin kulinarisk upplevelse i trevligt sällskap.

För min del blev årets Stjärnkväll väldigt speciell då jag helt överraskande blev tilldelad hederspriset ”Årets Lasse”, ett pris som delas ut till någon som lyft fram Sollefteå på ett positivt sätt under året. Priset delas ut till minne av entreprenören och Sollefteåprofilen Lasse Sjöberg som bland annat var med och lanserade Stjärnkväll en gång i tiden. Att just jag fick årets pris beror bland annat på sidan som texten du just läser ligger på plus en hel hög andra digitala kanaler som tillsammans går ut på att lyfta fram allt som är bra med Sollefteå Kommun.

Årets Lasse på Stjärnkväll 2015 - Foto av Sandbergs Foto i Sollefteå

Årets Lasse på Stjärnkväll 2015 – Foto av Sandbergs Foto i Sollefteå

Jag hann tyvärr aldrig få äran att träffa Lasse själv men utifrån de minnen och historier jag hört om honom så vet jag att han var en livsnjutare som verkligen brann för Sollefteå. Jag vet också att hans engagemang lever vidare genom hans barn som även är de som delar ut priset. Hans dotter driver bland annat Sollefteåbladet och är engagerad i allt från Företagarna och Handel Sollefteå till Nipyran och andra evenemang i Sollefteå. Med den bakgrunden är jag naturligtvis otroligt stolt och hedrad över att bli tilldelad ”Årets Lasse”. Stort tack till juryn, det här är verkligen en sporre att utveckla Soulefteå ännu mer!

Det är inte helt lätt att veta vad man ska säga när man hamnar på scenen helt oförberedd och jag kommer faktiskt inte riktigt ihåg vad jag lyckades klämma fram där uppe. Däremot blev jag intervjuad av kommunens kommunikationsstrateg efter prisutdelningen. De aningen mer sammanhängande orden finns att höra (och se) här.

Stjärnkväll 2015 - Foto av Sandbergs Foto i Sollefteå

Stjärnkväll 2015 – Foto av Sandbergs Foto i Sollefteå

För min del är naturligtvis ”Årets Lasse” det största pris man kan vinna i Sollefteå men det delades som sagt även ut en mängd fina och näringslivsviktiga priser till våra företagare också. Jag listar årets vinnare nedan tillsammans med länkar till deras hemsidor. Mycket värdiga vinnare allihopa! Mer info om vinnarna finns på kommunens utmärkta sammanställning här och massor av mingelbilder från kvällen finns här.

Vinnarna på Stjärnkväll 2015 - Foto av Sandbergs Foto i Sollefteå

Vinnarna på Stjärnkväll 2015 – Foto av Sandbergs Foto i Sollefteå

Årets Företagare – Emmas Skafferi
Årets Nykomling – Blomsterverkstan i Sollefteå AB
Årets Handlare – Bergs Guld Ur och Optik AB
Årets Q – Skurtanten i Sollefteå
Årets Soloföretagare – Citysalongen i Sollefteå AB
Årets UF-företagare – Powerleaf UF
Juryns specialpris – Arifiq

Återigen, stort tack till juryn när det gäller ”Årets Lasse” och ett minst lika stort tack till alla ni som läser, delar, kommenterar, gillar, RT:ar osv. det jag lägger ut i Soulefteå-kanalerna och hjälper till att sprida allt vi gillar med Sollefteå vidare ut i världen!

Alla foton i det här inlägget kommer från Sandbergs Foto i Sollefteå. Förutom vinnarbilder från Stjärnkväll så fixar dom det mesta inom porträtt, framkallning och kopiering. Mer info här!

/s

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *