Ta ett dopp i Sollefteå!

Kombinationen semestertider och Klass 1-varning på grund av värme gör att det finns all anledning att åka och bada. Sollefteå har massor av bra badplatser, både officiella och mer svåråtkomliga. Jag har samlat några favoriter här. (Klicka på namnen för att komma vägbeskrivningar, bilder osv.)

Långselebadet – En klassisk badplats med all tänkbar service. Jag var där senast igår och kan intyga att vattnet är riktigt varmt! Ett plus för alla småbarnsföräldrar är även bra tillgång till skugga.

Sandudden – Sandudden hör definitivt till de mer svårtillgängliga badplatserna, iallafall om man inte har båt, men är helt klart värd ett besök om man är lite äventyrlig.

Graninge Bruk – En liten och rätt okänd badplats mitt i den vackra bruksmiljön. Här finns också en dammlucka som man kan hoppa från, ett antal riktigt bra loppisar plus att det numera även finns ett café som alltid har hembakat och nybakat. Öppet onsdag-söndag 11-15.

Östergraninge – Ytterligare en badplats som ligger lite udda till men som är riktigt fin när man hittar dit. Förmodligen långgrundaste badet i Sollefteå!

Tips på andra bra badställen som jag inte har hunnit skriva om är Sollefteå Camping/Risön, Höven i Resele, Selsjön och stranden i Undrom. Så småningom kommer vägbeskrivningar till dem också men så länge det är såhär varmt så siktar vi på korta bilresor och bebisvänlig skugga.

Och även dom det är skönt att bada så kan man ju inte ligga i vattnet precis hela dagen. Som tur är så pågår årets Nipyra i Sollefteå så det är full aktivitet i stan hela veckan! Se all nödvändig info på www.nipyran.se

En av alla badplatser i Sollefteå - Östergraninge

Förresten, om nån har tips på ännu fler badplatser i Sollefteå, gärna lite ovanliga, så tipsa gärna i kommentarsfältet! Även om jag kanske inte kommer ut på några såna expeditioner den här sommaren så är det bra att ha lite uppslag till kommande år.

/s

 

2 Comments

  1. Ikke badkrukan

    Sandgropen i Forsmo!

  2. Pingback: Soulefteå i siffror - Soulefteå

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *