Tärningen är kastad!

I veckan sa vi upp oss från våra gamla jobb och tackade ja till nya för att flytta till Sollefteå. Om inte allt för många veckor så påbörjar vi flytten tillbaka till vår nya (och gamla) hemstad. Ett litet steg för mänskligheten men ett rätt stort för oss!

Som nybakade studenter i början på 2000 dömde vi ut gamla Solle som höjden av tristess men såhär ett decennium senare så ser vi på staden med andra ögon. Där vi förut såg avsaknad av uteliv, shopping, människor och möjligheter ser vi nu närhet till dagis och skolor, låga huspriser, trygghet och naturen inom promenadavstånd. Efter tio år av studier, jobb, resor och familjebyggande så väcktes tanken om att flytta hem igen och efter moget övervägande bestämde vi oss. När rätt jobbmöjligheter dök upp så var det inte så mycket mer att fundera på, vi gick all in och nu är det bara att köra.

Den här bloggen ska dock inte handla särskilt mycket om oss. Det blir ingen öppen dagbok om våra liv med ingående rapporter om tvättider, träning och dagisförkylningar, såna finns det redan alldeles för många av. Soulefteå ska handla om sånt jag gillar med Sollefteå – platser, byggnader, händelser, personer  och annat som jag råkar tycka är intressant. Lite natur, lite kultur, kanske nån recension ibland. Oundvikligen lite nostalgi. Och massor av bilder, mina egna förstås men gärna andras om det blir läge för gästinlägg också.

Jag skriver inte för nån särskild målgrupp, bor man redan i Sollefteå så kanske man kan hitta nåt nytt utflyktsmål här nån gång, bor man inte här så hoppas jag kunna ge en anledning eller två att komma hit och hälsa på. Den som har flyttat härifrån och får lite hemlängtan kanske kan surfa förbi och känna sig hemma en stund. Tanken är att försöka visa upp anledningen till att vi valde att flytta tillbaka – livskvalité (vilket i och för sig är något väldigt subjektivt så det kanske är på sin plats att förtydliga; min personliga uppfattning av livskvalité).

Det dröjer nog nån vecka eller två innan det börjar rulla in några fylligare inlägg här, än är det mycket som ska lösas innan vi är på plats på riktigt men jag har haft idén om Soulefteå på gång så länge att jag tyckte det var lika bra att smygstarta lite. Nu är det dags för steg ett, att flytta till Sollefteå!

/s

4 Comments

  1. Väntar på förtydligande av livskvalitet…

  2. Korrfel, förtydligandet i det här fallet är bara att det är min personliga uppfattning av livskvalité som kommer att visas på den här sidan. Jag kan tänka mig att det finns många som inte håller med om att man ökar sin livskvalité trots att man minskar tillgången till shopping, uteliv etc. vilket är fallet om man flyttar från en stor (ish…) stad till en mindre. Men inlägg på temat livskvalité kommer, det är ett som är säkert!

    /s

  3. Pingback: Celebrate good times, come on – Ett år med Soulefteå | Soulefteå

  4. Pingback: Celebrate good times, come on! - Ett år med Soulefteå

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *