Tweetup i Sollefteå – Nytt rekord!

I fredags genomfördes Sollefteås tredje mer eller mindre officiella tweetup, en tillställning som krossade det tidigare deltagarrekordet med hästlängder. Efter en lite trevande start var vi till slut nämligen hela åtta rätt nördiga twittrare runt bordet på Appelbergs uteservering, alltså en person mer än det tidigare rekordet. Förutom att rekordet var ett historiskt ögonblick i sig så hade vi även en riktigt trevlig kväll tillsammans vilket var huvudsyftet för tweetupen (tillsammans med att ha en anledning att dricka öl efter jobbet).

Tweetup Sollywood 3

Solen sken från en klarblå himmel när dom första deltagarna knallade över gatan från kontoret till uteserveringen på nyöppnade Hotell Appelberg. Det plötsliga sommarvädret hade vi inte räknat med men vi hade flyt och fick bord på solsidan av den anrika byggnaden. Övriga deltagare anslöt sig allt eftersom kvällen gick och på nåt sätt lyckades vi klämma in oss runt vårt lilla bord.

En glad överraskning var att baren precis hade börjat servera en ny brygd från Zeunerts, en ljus lager vid namn Wolfgang. Tydligen uppkallad efter nuvarande ägaren Kopparbergs bryggmästare men enligt ryktet tillverkad lokalt här i Sollefteå. Ölet smakade alldeles utmärkt, fortsätter sommaren att bjuda på bra väder kommer det nog bil en och annan Wolfgang till i solen!

Tweetup Sollywood 3

Man kan lätt tro att en tweetup mest innehåller diskussioner om twitter och andra sociala medier och ja, det pratades en del sånt förstås. Men vi hann även spåna fram en rätt avancerad plan för ett crowdsourcat tunnelbaneprojekt och några bra idéer på hur man kan smycka staden med nån slags gestaltning av geten från Barnen från Frostmofjället. Flera av oss hade aldrig setts utanför skärmen tidigare så det var riktigt kul att träffa personerna bakom twitterkontona. Kvällens mest långväga gäst hade faktiskt åkt ända från Sundsvall! Tweetup Sollywood 3

Det vackra vädret tillät oss att sitta ute ända till tio vilket verkligen inte är vanligt i mitten på maj i våra trakter. Riktigt kul hade vi, stort tack till alla som kom!

Nästa tweetup blir förmodligen i semestertider, kanske nån gång kring Nipyran. Då räknar jag med att vi slår deltagarrekord igen!

/S

4 Comments

  1. Jag blir så himla sur! Hur skulle inte redan invigda fantaster/ eller redan invigda fantaster få veta att det var ett Teeetup? Hur? Jag bara frågar? Jag deltog ändå på första träffen och får inget veta.” Jej föler maj skuffet!” :-/

    • Faktum är att jag har flaggat för tweetup/fredagsöl på Twitter sedan några veckor tillbaka och under förra veckan skrev jag om det både på Soulefteåsidan på FB, på min privata FB och på Instagram så helt oannonserat har det nog inte varit. Jag har inte skrivit något om det här på bloggen men dom gånger jag har gjort det tidigare så har jag inte sett så mycket intresse så jag hoppade över det den här gången. Synd att du missade fredagens tillställning men det kommer fler gånger, se till att följa @souleftea på Twitter så ser du när det är dags!

  2. Finfint och kul initiativ, och skoj att träffa er alla!
    Ser fram emot nästa träff, hoppas jag kan vara med då också!
    / Sundsvallsresenären 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *