Utsiktsplatser i Sollefteå

Spektakulära vyer finns det gott om i Sollefteå. Kombinationen av landhöjning, nipor, stora skogar och Ångermanälven som skär rakt igenom landskapet gör att det finns massor av utsiktsplatser att uppleva. Här samlar jag dom jag har hunnit besöka hittills men det är bara en bråkdel av vad som finns att upptäcka. Tipsa mig gärna om du har någon favorit som borde finnas med! Kontaktuppgifterna hittar du här.


På promenad runt Österåsen

Ytterligare en av mina favoritplatser i Sollefteå är Österåsens Hälsohem och promenadstigarna som slingrar sig runt i området. Österåsen byggdes 1901 och var från början ett sanatorium för tuberkulossjuka men är numera landets enda landstingsägda hälsohem. Det stora byggnadskomplexet är imponerande på utsidan och väldigt fint inuti och jag tänker…

Continue reading