Vinter i Sollefteå

Jorå, till slut blev det vinter i Sollefteå så nu ser staden ut som den vinterstad den faktiskt är. Inom 10 minuter finns skidåkning både på längden och utför, det finns skidskytte och backhoppning om man gillar sånt. Det är inte svårt att hitta nånstans att pimpla och vill man åka lite vanlig hederlig pulka så finns det bra ställen för sånt också. Nu när snön äntligen är här så ska jag ut och upptäcka (eller återupptäcka) alla (eller iallafall många) av dom saker man kan göra här på vintern.

En rätt enkel grej om man inte orkar dra på sig pjäxor och bära skidor är att ta en helt vanlig promenad. Det var precis vad jag gjorde igår när solen behagade skina över de solbelysta ägorna. Här kommer ett par vyer från Remslesidan av Sollefteå.

Vinter i Sollefteå - Västra Skogen

Vinter i Sollefteå

På kvällen plingade det på dörren och Niklas från Nyttogården kom över med månadens leverans av lokalproducerat, bland annat en suverän rabarberchutney och en egen rökt chiliblandning. Rekommenderar starkt att besök på hans Facebooksida!

Leverans från Nyttogården

När jag ändå håller på att rekommendera så bollar jag upp ett musiktips, Wayflower som är ett av alla band med Sollefteå-koppling har släppt en ny singel som definitivt är värd att lyssna på. Finns bland annat att streama här!

/s

Förresten, fler vintriga bilder finns på Tumblr.

2 Comments

  1. Sååå fint! Vilken stad vi bor i!

  2. Pingback: Soulefteå i siffror - Soulefteå

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *