Bodéns Handelsträdgård och Lime

Helgens prisvinnande pissväder satte P för planerna.  Eventuella utomhusaktiviteter kändes inte alls lika aktuella i hällregn och snålblåst men räddningen visade sig ligga i att ta en tur till Bodéns Handelsträdgård som ligger i Östnyland, strax utanför Sollefteå i riktning mot Kramfors. Skillnaden mellan Österåsens Handelsträdgård (som jag skrev om det förra veckan) där vi var förra veckan och Bodéns är att Österåsen är mindre men har mer trädgårdsprydnader och tillbehör medan Bodéns verkligen är enormt stort och har allt i plantväg men däremot endast några varianter på krukor i fråga om tillbehör.

Bodéns Handelsträdgård

Bodéns är som sagt väldigt stort och består av ett antal mer eller mindre sammanhängande jätteväxthus. Enligt informationen på hemsidan har dom ett av Norrlands största sortiment av buskar, träd, perenna växter och uteplanteringsväxter och det känns definitivt som att det kan stämma när man går runt längs oändliga växthusgångar fyllda med flera våningar av växer. Jag fastnade framför allt för alla mer eller mindre otroliga varianter på örter, exempelvis chokladmynta och citrontimjan.

Bodéns Handelsträdgård

Våra odlingsmöjligheter på balkongen är rätt begränsade men jag slog i alla fall till på både jordgubbs- och smultronplantor och en rejäl mynta som borde räcka till ett par krispiga mojitos i sommar. Väl hemma gjorde jag att tappert försök att plantera ner alltihopa i krukor, nu återstår bara att se om de överlever och kan tänkas ge nån liten skörd. Ett litet steg mot gröna fingrar i väntan på att vi hittar ett lämpligt hus.

Fyndat på Bodéns Handelsträdgård

På kvällen passade vi på att göra ett första test av sushiutbudet på nyöppnade Lime Restaurang & Drinkbar. Sushi var en av punkterna på listan över vad vi skulle sakna när vi bestämde oss för att flytta tillbaka till Sollefteå med i och med Lime så tändes hoppet om att kunna stryka den punkten. Den här gången bestämde vi oss för take away och som bilden visar så var innehållet i lådorna jag hämtade ut minst sagt välgjort. Sushi-ortodoxa har säkert ett och annat att säga om dressingsträngarna på rullarna och jag måste erkänna att jag var lite tveksam innan jag hade smakat men jag kan varmt rekommendera sushi från Lime. Fräscht, bra råvaror, lite ovanligt exempelvis med minimajs och framför allt väldigt gott!

Sushi från Lime i Sollefteå

Än så länge har Lime bara öppet dagtid fram till kl. 18 men från den 13:e juni förlängs öppettiderna till 23 på onsdagar och torsdagar och till 2 på fredagar och lördagar. Förutom sushi-hak så så serveras även sallader och pasta. Lime fungerar även som café och så snart öppettiderna förlängs även som drinkbar. Under mitt snabba besök fick jag ett bra intryck av lokalen, inredningen och servicen men så snart det blir läge så ska jag naturligtvis göra en riktig utvärdering på plats med efterföljande recension.

Fler färgglada bilder från Bodéns finns på Tumblr!

/s

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *