Frågor, tips och förslag?

Har du nåt tips på något jag borde skriva om? Nåt utflyktsmål i Sollefteå-trakten jag bara inte får missa? Eller kanske nån lite okänd utsiktsplats som du tycker fler borde känna till? Lämna gärna en kommentar nedan så lägger jag in det i min todo-lista!

Skulle du dessutom vilja peka ut platsen på en karta så det blir lättare att hitta dit så kan du använda dig av Google Maps (kräver att du har ett Google-konto). Sök reda på platsen du vill dela, klicka på knappen Mina platser och sedan på Skapa karta. Döp kartan till något passande och klicka på Spara.

Nu ska du kunna välja en liten blå markör (ser ut som en uppocknervänd vattendroppe ungefär) längst upp till vänster på kartan. Klicka på den och sedan klickar du på platsen du vill markera så fäster sig markören där. Döp markeringen til något och skriv eventuellt något om platsen i fältet under.

Därefter klickar du på den lilla knappen som ser ut som en kedja, precis utanför kartan uppe i vänsta hörnet. Kopiera länkadressen som är markerad och klistra in den här i kommentarsfältet så vet jag ungefär vart platsen är.

Alla tips är välkomna, sen får vi väl se hur många jag hinner med 🙂

/S

32 Comments

 1. Jag skulle gärna se någor skönt Långselebesök i sommar. Exempelvis har ju sandudden med tillhörande sandtag sin charm.

  • Ett mycket bra förslag! Jag funderar dels på att lägga in en ny kategori när det blir sommar, Badplatser. Där kommer ju både Sandudden och Långselebadet att passa in (och ja, sandtaget är en klassiker. Kul för den som hoppar i det, inte kul för föräldrarna som ska få in all sand i bilen 😉 och så blir det nog några inlägg på temat Expedition: Långsele, Expedition: Ramsele etc. med nedslag på några intressanta ställen på varje ort. I Långsele är ju CK’s ett givet mål (om det fortfarande är öppet?), kanske hembygsgården i Örbäck, en sväng till Trollskogen om den finns kvar m.m. Vad tror du om det?

   • Det låter ju som att du redan tänkt på detta! CK’s i den form jag minns det har ju iaf lagt ner. Det var ju några andra som öppnade ett fik (utan bageri?), men jag vet inte om det lever. Om inte annat kanske interiören finns kvar iaf.
    Hembygdsgården i Örbäck öppnade för inte så längesen en återställd lanthandel med roliga saker i. Någon enstaka produkt går även att köpa tror jag.
    Om det blir ett sandtagsreportage förutsätter jag förstås att det blir några hoppbilder! Du får ta med dammsugaren. 🙂
    (nu skriver jag i min e-post också så jag ser eventuell respons lite snabbare!)

    • Det är klart det blir hoppbilder, vad gör man inte för konsten 😉 Nu är det bara att räkna ner till sommarens badlägen så blir det Långsele/Örbäck/Forse-inlägg sen!

 2. Tips är att besöka olika träningsställen utomhus…Kanske göra en rapport om vart man kan träna i Sollefteå…ett exemepl kan vara hoppbacken…bra träning som avslutas med en fantastisk utsikt!!!

  • Absolut, ett sånt inlägg ska jag fixa. Löpspåren på T3, skidspår/rullskidspår på Hallsta, militärträningsplatserna som iallafall fanns förut borde ju gå att få med. Och hoppbacken. Har du nåt mer ställe du tänkte på?

 3. Vad sägs om Hanssons Loge nu i sommar? Lördagsdans! Zlips imorgon 19 maj, Blender 26 maj. 😀

  • Tja, varför inte? Jag är ju ingen dansare själv men man ska ju inte vara rädd för att tänkte utanför boxen och Hanssons borde ju finnas med på kartan iallfall. Tveksamt om det blir i maj men förhoppningsvis under sommaren!

 4. Önskar en musikrecension på lokala förmågor de finns många men här är förslag på några som är intressanta http://www.youtube.com/watch?v=Qcx3EoIuM9A, http://www.youtube.com/watch?v=jhdMSJQq8co eller http://www.youtube.com/watch?v=x_gOD9W0gTA

  • Är de Solleband allihopa? Inga jag kände till sedan innan men det låter bra! Ska se till att recensera så snart det blir läge att se någon av dem live!

 5. testa myregårdens grillbuffé i resele i sommar. vacker miljö och god mat.

 6. Fin blogg, jag och sambo är nyinflyttade här så jag emot tager gärna tips på vad som finns att se i omgivningarna. lägger även själv upp bilder från Sollefteå på min blogg 🙂

  • Välkomna hit! Kul att ni flyttat hit, hur nyligen är det? Tips på vad som finns att se och göra kommer det finnas massor av på bloggen, är det nåt särskilt område du är extra intresserad av så posta det här så förösker jag få till nåt på det. Eller lägg in frågan på Soulefteå-sidan på Facebook, där finns det nog många som kan komma med bra tips 🙂

   Jag surfade förbi din blogg förresten, vilka bilder! Om det är OK med dig så länkar jag gärna dig från mina sidor, dom där bilderna måste fler Sollefteå-entusiaster få se!

 7. Pingback: Kommer du hit ofta eller? | Soulefteå

 8. Vilken härlig blogg, blir påmind om min uppväxt!

  Jonas Johansson

 9. Hej
  Som sagt, fin blogg! Som utsiktplats och utflyktsmål så får man ju inte missa toppstugan på Multråberget och vårdkasen ett par hundra meter norr om denna!

  • Tackar! Multråberget har jag på agendan men vårdkasen hade jag inte koll på, kommer man till via Multråberget eller går man upp nån annanstans?

   • ….bara att följa stigen på bergskammen från stugan i nordlig riktning. (jag kan berätta att vårdkasen fungerar säkert bättre som informationskanal än 3G täckningen i området)

 10. Resele nämndes och Hängbron vid Höven är en upplevelse….

  • Den har jag hört talas om men är osäker på vart man hittar den. Vägbeskrivning?

   • Det finns tydligen flera sköna hängbroar i Resele. Hittade den här länken http://www.hovenresele.se/resele/haengbroarna.html, tyvärr utan karta. Att man gör bäst i att fälla in backspeglarna på bilen när man passerar har jag hört på annat håll också.

   • För att ta sig till Tängstabron gör man så här:
    Kör från Sollefteå mot Junsele på riksväg 90. Välj Turistvägen vid nedfarten till Eds kyrka, ca 10 km från Sollefteå. Kör försiktigt ca 18 km och titta på de vacka omgivningarna. Du kommer bland annat att se Resele kyrka. Ca 5 km efter kyrkan ser du Tängstabron på vänster sida. När du kört över bron kan du passa på att besöka Resele hembygdsgård som har loppis, släktforskning och fika onsdagar 18-20 och söndagar 15-18.

 11. Ingegerd Lindh

  Hej,
  trevlig blogg du har! Tips på lokala musikförmågor: Agnetha Lindh, underbar sångerska, finns på Youtube, samt Sollefteå Swing & Sweet, ett svängigt swingband, finns också på Youtube.
  Ha en fortsatt trevlig sommar!
  Bästa hälsningar
  Ingegerd Lindh

 12. Du kan väl skriva nån rad om Strömsborg som öppnat i ny regim, nu som både Café och resturant 🙂

  • Det har jag på listan, tänkte kika förbi och äta lunch nån dag så jag vet vad kah skriver om! Har även ett gammalt inlägg om Strömsborg som jag ska plocka ner eftersom det är inaktuellt nu, fixar det ikväll.

 13. Hej jag undrar när risön öppnas och stängs?

 14. Tack för Handla i Sollefteå. Under Resele kan du lägga till Resele Jakt & Hjort samt oss – PR-kiosken (prkiosken.se), Sollefteåkontoret, 0620 50055 eller o72 748 62 50

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *