Junsele Revisited

Tidigare i veckan hade jag vägarna förbi Junsele igen, även denna gång i jobbsammanhang. Som tur var så gav det även anledning att besöka Junsele Djurpark som hastigast och befäste planen om en djurparkstur på semestern ytterligare. På den snabba rundvandringen jag fick tillfälle att göra så hann jag se både björnungar och älgkalvar och även en skymt av en av de berömda vita tigrarna. Dessutom såg jag att det finns en liten minigård med djur som man får komma lite närmare vilket kommer göra succé hos dottern som varit eld och lågor över kossorna hon fick se på utflykt med dagis förra veckan. Tyvärr fick jag inte med mig nån bra kamera så det blev inga bildbevis på djuren men det kommer definitivt såna senare i sommar.

Lite senare fick vi tillfälle att göra stan (byn?) och tog på kollegans inrådan en  lunch på Brödboden Bageri & Café som visade sig vara ett utmärkt val. Lunchmenyn var välfylld med rejäla mackor och sallader, surdegsburgare och olika blandade tallrikar. Jag föll för en tonfiskmacka på nybakt surdegsbröd, mycket god och välgjord! Jag ser verkligen fram emot nästa tillfälle att prova nåt mer från menyn, det finns en hel del på den som man inte hittar på vilka ställen som helst.

Lunch på Brödboden i Junsele

Nylunchade gick vi förstås vidare till Emmas Skafferi och fyllde på förråden av oliver, lakrits och skorpor, den här gången fick jag tag i den sprillans nya smaken Självlysande  Ananas/Kokos som ska avsmakas i helgen. Mitt emot Emmas ligger en mytomspunnen liten affär som enligt skylten heter Edins men som tydligen går under namnet Gretas hos lokalbefolkningen. Öppettiderna varierar visst men den här gången var det öppet. Sortimentet vi möttes av direkt innanför dörren kan verkligen beskrivas som Diverse med stort D. Från golv till tak är hyllorna täckta med allt mellan himmel och jord; kläder, leksaker, kort, porslin, verktyg, spel, väskor med mera med mera. Gammalt och nytt, vissa saker verkar bara finnas i ett exemplar och vissa saker såg ut att vara hemgjorda. En mycket intressant upplevelse och dessutom fyndade jag en badring, ett par solglasögon för barn och några nya pilar till darttavlan vid Bagarstugan.

Edins i Junsele

På vägen hem tog vi vägen förbi ett annat besöksmål jag har funderat på ett tag, Röåns Möbler, möbelvaruhuset centralt mitt i skogen. Jag har gått förbi deras skyltning inne i Sollefteå många gånger och tänkt att det ser ut att finnas bra prylar där men vi har inte tagit oss för att åka dit. Nu fick jag den svängen på köpet och kan meddela att det absolut är värt att åka ut till Röån om man ska köpa möbler! Det var mycket större än jag hade förväntat mig och det fanns möbler från märken man inte hittar i Birsta som annars brukar vara den självklara källan till inredningsinvesteringar. Dessutom erbjuder som fri hemkörning inom närområdet vilket kan vara väldigt praktiskt om man får för sig att köpa lite större prylar.

Stopp på Röåns Möbler på väg hem från Junsele

Det var allt för den här Junsele-rapporten, misstänker att jag återkommer med fler tips på aktiviteter i Västra-området under sommaren, det är ju trots allt bara nån vecka kvar till semester!

/S

4 Comments

  1. kalv, älg-kalv! 🙂

  2. Tror det blir Junsele Djurpark för vår del i helgen 🙂

    • Det gör ni rätt i! Missa inte Emmas och Brödboden när ni ändå är där, lät som att Emma skulle få hem leveranser i veckan så det finns nog mycket bra/goda saker att fynda nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *