Sandudden – Förmodligen årets sista dopp (och bro nr. 8)

I söndags var det ju faktiskt både varmt och soligt så vi passade på att göra en badexpedition till, den här gången till en gammal barndomsfavorit; Sandudden i Forsse. Favorit hos barnen iallafall, nu när jag körde själv så inser jag ju varför badplatsen inte alltid var föräldrarnas favorit, eller deras bilars för den delen. Det är nämligen inte helt enkelt att ta sig till Sandudden men jag tycker helt klart att det är värt besväret och barnaskaran vi hade med oss i bilen instämmer helt och hållet.

En tur till Sandudden kan med fördel kombineras med ett stopp vid Hängbron i Forsse eftersom de ligger efter samma väg. Jag hade dessutom glömt hur man hittar när vi körde dit så vi fick anledning att stanna på bageriet i Forsse Bruk och fråga om vägen. Som av en händelse fick vi även med oss en påse kardemummabullar direkt från plåten, perfekt proviant för utmaningarna som väntade.

Sandudden

För att komma till Sandudden kör man hit, där tror vissa att vägen slutar men den fortsätter faktiskt i nån form av skogsbilväg/traktorspår som var mycket mer igenväxt nu än jag minns det. Man kör vidare efter den (väldigt sakta) och kommer snart till ett stort sandtag. Här ville man som barn alltid stanna och hoppa utför kanterna ner i den varma sanden, något som var rätt sällsynt att man fick igenom eftersom det resulterade i att bilen sedan förvandlades till en sandlåda. Vi passade på hoppningen den här gången man jag måste erkänna att jag var lite sugen. Bredvid sandtaget fortsätter vägen i en liten brant, svängd och lurig backe som man måste ta rätt bra fart för att komma upp för, därefter fortsätter vägen till en parkeringsplats.

Sandudden

Efter parkeringen fortsätter man till fots, först över en liten bro (Bro nr. 8 i min samling) och sedan längs en stig som tar ungefär 10 minuter att beta av. Sen kommer man fram till själva udden som är precis vad den låter som, en långsmal udde av sand som sticker ut i Nässjön. Ovanpå udden växer gräs och i änden närmast land finns ett vindskydd med grillplats. Förutom det finns inga andra bekvämligheter, däremot är vattnet ofta riktigt varmt och det är fin sandbotten på båda sidor om udden. Ena sidan blir djup snabbt och den andra är väldigt långgrund och bra för barn. Tyvärr bör man hålla lite koll efter glas ibland för det har hänt att det var varit festligheter på kvällarna som medför krossade flaskor men under alla år jag har varit där så har jag inte varit med om att någon har gjort sig illa där.

Sandudden

Efter vår tur till Sandudden så måste jag nog säga att badplatsen fortfarande ligger högt på min lista, iallafall när man väl är där. Som bilägare är jag kanske inte riktigt lika förtjust i vägen dit som när jag var liten men tar man det bara lugnt så är det ingen fara att köra på den där vägen egentligen. Eller så kan man faktiskt gå ända från grusvägen även om det tar lite längre tid.

Sandudden

Som vädret känns just nu så finns det nog risk för att det här blev vår sista badutflykt utomhus i år, däremot börjar det vara dags att inviga Aquarena snart så det kommer nog en rapport därifrån här framöver. Jag har även uppdaterat Om-sidan lite så nu kan man faktiskt se vem det är som skriver dom här texterna. Hoppas du fortsätter läsa ändå 😉

/s

One Comment

  1. Pingback: Ta ett dopp i Sollefteå! | Soulefteå

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *