Step in the arena

Rubriken ovan är en rätt långsökt referens till en gammal Gang Starr-låt som jag kom att tänka på när jag äntligen gjorde ett premiärbesök på Sollefteås nya arena, Aquarena. Vi har varit på väg dit rätt länge men helgerna har varit soliga nog för utflykter utomhus så det har inte blivit av förrän i söndags då jag och dottern gjorde en liten badinsats. Som den säkerhetsmedvetne föräldern jag är så fokuserade jag på att hålla uppsikt över den lilla och kunde därför inte ta några bilder så jag ska komplettera med såna här framöver.

Mitt första intryck av Aquarena var att det är väldigt ljust och rymligt. Det var gott om plats i omklädningsrummen och högt i tak överallt. Vårt första mål blev förstås barnbassängen med alla djur som sprutar vatten. Efter en liten initial skepsis för just vattenstrålarna så fick barnbassängen högsta betyg, perfekt djup för att leka apporterande hund. Även pappan var nöjd eftersom det vattnet var varmt och djupt nog att man kunde hålla allt utom huvudet under ytan.

Vi testade även rehab-bassängen som var öppen för bad när vi var där. Även den var behagligt varm och för dagen ställd till ett djup på 76 cm, precis så att lilla S kunde trippa runt på tårna och hålla munnen över ytan. Däremot var det svårare för henne att plocka upp ringar på botten men hon kunde peka ut dem för andra barn som fick sköta dykningen.

Sollefteås nya badhus är ju även utrustat med en riktigt fin vattenrutschbana. Jag har alltid vart svag för såna så jag gjorde misstaget att fråga dottern om hon ville provåka med mig vilket hon naturligtvis ville göra. Ett misstag eftersom hon ville åka igen och igen och igen vilket innebar många långa trappor att bära henne uppför men å andra sidan så är det en riktigt bra bana så det var värt ansträngningen. Det finns dessutom nån slags tidtagningsfunktion att hålla reda på men den får vänta tills jag får åka själv. Det finns även en mindre, mer barnanpassad bana som kanske hade varit ett bättre alternativ att starta med, den blev inte alls lika populär när hon redan hade testat den stora…

Vi hann faktiskt ta ett dopp i den stora motionsbassängen också. Den var förstås inte lika varm som dom andra men inte alls lika kall som jag hade förväntat mig. Svårt att uttala sig så mycket mer om dess funktioner eftersom vi bara plaskade runt lite men startpallarna såg stabila ut och dom som simmade i motionsbanorna såg nöjda ut.

Både jag och den lilla var väldigt nöjda efter vårt första besök på Aquarena och det kommer garanterat bli många fler. Hittills har jag ju bara testat själva baddelen så för att kunna skriva om gymmet så borde jag väl bita ihop och göra en insats där också men det får bli i ett senare inlägg. Den andra vuxna halvan av familjen har varit där och tränat och vad jag förstod så var det också en positiv upplevelse trots träningsverk i benen dagen efter.

Öppettider för Sollefteå Aquarena och information om aktuella aktiviteter hittar du här!

/S

One Comment

  1. Gymmet är jättebra. Inte för mycket folk, inte bara atleter heller 🙂 Passen är härliga och personalen toppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *