Tips för badsugna – Simsjön

Det slog mig precis att jag tipsade om Simsjön i senaste Sollefteåpodden (finns både på Soundcloud och Podcaster samt snart även på Acast) men trots att vi var där flera gånger förra sommaren så har jag inte tagit mig för att lägga upp en guide här. Förrän nu!

Simsjön

Simsjön är en lagom liten sjö mellan Sollefteå och Kramfors, närmare bestämt här. Enklaste sättet att ta sig dit är att köra mot Kramfors men sväng av mot Tjäll i korsningen vid gamla Tydréns (knepig referens om man inte är från Sollefteå, jag får återkomma här framöver med ett inlägg om vår märkliga vana att kalla platser för ”gamla X”). Sväng höger efter Lökom men innan Skadom (följ skylten mot Dal) och följ grusvägen en bit så kommer du till en riktigt fin och uppstyrd badplats.

Simsjön

Simsjön funkar jättebra med barn, både små och stora. Det finns omklädningsrum, en stor gräsmatta med bord och bänkar, en tunn men hyfsat mjuk sandstrand och en rejäl brygga. Relativt grunt innanför bryggan men djupt nog utanför att jag kunde stå och ta emot hoppande barn utan att frysa allt för mycket. Sandbotten med vissa områden där man kan plocka upp lera att söla ner sig själv och sin omgivning med alternativt försöka göra skålar och muggar av.

Åska möter sol över Simsjön

Såhär innan midsommar törs jag inte påstå att temperaturen är särskild badbar men Simsjön är liten så ge det ett par veckor till med stålande sol så rekommenderar jag ett en tur dit för ett dopp eller två!

Välkommen till Simsjön

2 Comments

  1. Hallå där!!
    I korsningen ståt det en skylt på höger sida som pekar mot vänster, med ”Macked” på.
    På vänster sida med pilen riktad mot höger, står det en skylt med ”Dal”.

    Så du kan lägga till att man svänger höger mot Dal! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *