Tulpaner i Backsjön – Norrlands Tulpanfestival

I helgen tog vi en tur till Norrlands Tulpanfestival i Backsjön och kollade på mängder av tulpaner. Vi har haft planer på att åka dit under många år men inte kommit till skott men nu råkade vi se att dom hade förlängt sin öppettider till och med den 17:e juni så då blev det av.

Festivalen arrangeras på Farm Backsjön och har funnits sedan 2010. Här finns massor av historik om hur festivalen har vuxit fram. Hela anläggningen i Backsjön är väldigt mysig och förutom massor av tulpaner så finns det olika djur att titta på, en liten lekplats och massor av yta för barn att springa runt på. Det går att köpa lunch och fika i ett stort växthusliknande tält och man kan även köpa tulpaner och tulpanlökar på plats. Dessutom kan man få massor av tips och råd kring själva odlingen av Hasse och Carolina som driver Farm Backsjön.

Tulpanerna är verkligen jättevackra och finns i alla möjliga olika färger och former. Vissa ser nästan overkliga ut, nästan som sidenblommor. Nu är ju festivalen nästan slut för i år men det är öppet både den 24:e och 25:e juni mellan 11 och 16 så passa på att åka dit om du gillar tulpaner!  (Och annars är det bara att hålla till godo med bilderna nedan och åka dit nästa år istället 🙂

/S

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *